Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов коментира и настоящата политическа

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов коментира и настоящата политическа
Коментари Харесай

Слави Трифонов с извънредно изявление от черното студио

Лидерът на " ИТН "  Слави Трифонов разяснява и актуалната политическа обстановка в страната от черното студио на личната си телевизия.

" От обща просвета би трябвало да знаете какво значи " мафия ". Мафията е слепване на проведената престъпност с държавната власт. Как да има мафия, когато нямаш власт. Аз, напускайки властта, напущам опцията да бъда мафиот. В случая мафиот може да бъде единствено Кирил Петков, тъй като има власт ", съобщи Трифонов. 

" Принуден съм от събитията да произнеса четирите думи, които най-вече ненавиждам да изговарям " Аз нали ви споделих ". Една от основателните аргументи, поради която изтеглих министрите от държавното управление към този момент е реалност - тези малоумни внушения за мафия и корупция са единствено едни нелепи и неуместни пояснения за некадърността и националното изменничество на Кирил Петков ", добави той. 

Относно тематиката за Северна Македония Трифонов сподели: " Френското предложение за пускане на договарянията на Северна Македония за участие в Европейския съюз към този момент е реалност и той изтече в медиите. От него става абсолютно ясно, че Кирил Петков е водил друга външна политика, друга от политиката на външно министерство. Тъй като външният министър беше предложение на Има Такъв Народ и аз нямам никаква визия какви диалози са водени, а узнавам всичко това от самото предложение ".

По думите му в този документ се приказва за " българско малцинство ". " Това е нещо, което ние като българи в никакъв случай не сме приемали, тъй като истината е, че в Северна Македония няма българско малцинство, а има българи. В по този начин нареченото предложение се споделя, че би трябвало да пуснем Северна Македония да започва договарянията, а Европейски Съюз и Франция ще подсигуряват, че РСМ ще си извърши след това уговорките към нас. А гаранция за това ще дадат Европейски Съюз и Франция ", добави водачът на Има Такъв Народ.

Той е на мнение, че  " има и друго неуместно нещо във френското предложение ". " Тъй като ние, българите, не одобряваме съществуването на македонския език, тъй като подобен език няма, всички останали европейски страни ще го признаят, а на нас ще ни признаят, че ние не го признаваме. Това е резултатът от двойнствената политика на Кирил Петков, откогато стана министър-председател ", сподели още Трифонов.

Той заяви, че другата седмица Има Такъв Народ ще съобщи позицията си в Народното събрание посредством депутатите си, колкото и да са те. " Между другото търговията с депутати през последните дни е толкоз унизителна и срамна работа. И демонстрира единствено едно - че Кирил Петков желае да си резервира властта непременно. Не съм разговарял и не съм преговарял с никого. Коалиция сред Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи няма и няма да има ", безапелационен е Трифонов. 

" И нещо персонално към Кирил и Асен - очевидно вие сте били в Канада, до момента в който аз съм бил тук, в България, и не ме познавате. Аз няма да се спра. И всички депутати да ми вземете и да ми оставите единствено Тошко Йорданов, аз отново няма да спра, тъй като на моя страна е справедливостта и няма какво да изгубвам ", обърна се към министър председателят и вицепремиерът водачът на Има Такъв Народ.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР